Autor: 021.rs

Novi Sad
12.08.2021.
08:54 > 08:59
U saobraćajnim nezgodama u Novom Sadu u prethodna 24 sata povređeni su motociklista i biciklista.
  • Bojan

    16.08.2021 14:29
    @LimaND
    Pešaci i biciklisti imaju apsolutni prioritet u većini civilizovanih zemalja, vidim da je taj koncept potpuno nov i šokantan za ovdašnje znojave domaćine za volanom.
  • LimaND

    15.08.2021 10:48
    Divljanje
    Od kad je Imperijalna ( dakle nedodiriljiva) Agencija za saobraćaj ( Okanivić , Vujanić i Co) dala apsolutno pravo pešacima i biciklistima , ta kategorija je doslovce podivljala. Da mi vozači tako vozimo automobile, korona bi bila sitan doživljaj za nas! Sad ( a pod pretnjom Strašnog Suda , ko ugrozi Pešaka) mi vozači čuvamo te budale od njih samih! Ne zna se ko je gori - matorci koji se nagutaju bensače, pa ne znaju gde su, klinci koji bi motor, ali nemaju pa ludiju bajsom, Krtičnamasa-ovci , kao posebno agresivna sorta. A sad su tu i e-bickli!
    Neki dan , verovatno suočen sa preuskom biciklističkom stazom, tip je na e-bajku projezdio ulicom sa bar 50 na sat !
    A on nema kočnice za tu brzinu .
    O padu ili sudaru , da se ne govori !
  • Pavle

    12.08.2021 22:12
    Kakve crne dvosmerne?
    Odozdo grbe zbog korenja, sa strane njuške automobila i poneki gepek. Jedva prođe jedan/jedna sa mobilnim u ruci i slušalicama na ušima.
    A pešaci samo utrčavaju tvrdeći da imaju prednost.
  • Milana

    12.08.2021 16:47
    Divljanje i razum
    Do udesa dolazi zbog divljanja uglavnom mlađih biciklista,bez obzira kojom stranom voze. Treba ograničiti brzinu i sankcionisati bahatost kao nasilničku vožnju
  • Обсервер

    12.08.2021 13:01
    Надзор
    Када ћу већ једном да видим саобраћајца уз бициклистичку стазу ?!
  • Vlada

    12.08.2021 11:57
    Baš sam na to mesto mislio kad sam pisao o novim znakovima na stazama koji ugrožavaju bezbednost. Evo sjajne prilike da vozači bicikla tuže grad za postavljanje znaka koji pokazuje da je tu staza dvosmerna; dok su paradoksalno na Bulevaru oslobođenja postavljeni znaci za jednosmerne staze, što nema veze sa životom i služi samo da praznoglavci komentarišu saobraćaj u kojem ne učestvuju i u koji se ne razumeju.
  • Svetlana NS

    12.08.2021 10:00
    Biciklisti i pravila
    Biciklista je sve više, a njihova vožnja bez poznavanja saobraćajnih pravila i često prebrza. Niko ne poštuje stranu ulice kojom bi morali voziti (kao što to važi i za mtorni saobraćaj). Biciklističke staze su uzane i mimoilaženje na istoj traci je rizično. Zato kontrola biciklista mora da se pojača i da se uvedu kazne za bahatu vožnju. Pogotovu tamo gde je biciklistička staza uvedena na uštrb pešačke, povlačenjem bele linije. Tu prilikom mimoilaženja biciklisti često pređu na pešačku stazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna